‘Hier kan ik het maximale uit mezelf halen’

Jeroen (26) had al een paar jaar ervaring toen hij in 2019 bij Brink’s begon als geldtransporteur. Zo kon hij snel doorgroeien naar de functie van mentor en inmiddels assistent-supervisor.

Jeroen: ‘Mijn werkgever ging failliet en Brink’s nam het stokje over. Ik was al geld- en waardetransporteur en kon bij Brink’s aan de slag. Dat ik veel kennis meebracht, werkte in mijn voordeel. Al na een half jaar mocht ik andere transporteurs opleiden. Ik vind het heel leuk om zelf op de weg te zitten en tegelijk anderen iets bij te brengen.

Inmiddels werk ik deels als assistent-supervisor, waarbij ik alles regel voor de mensen op de weg, behalve de planning. In die functie kan ik meerdere kanten van mezelf laten zien. Het is een groot voordeel dat ik snap hoe het op de wagen werkt. ’s Morgens tussen 6 en 9 is het druk met brandjes blussen. Zijn de wagens en het materiaal in orde? Ontbreekt er nog iets? Daarna gaan de geldtransporteurs op weg en sta ik telefonisch paraat voor allerlei lopende zaken.’

Gezellig en afwisselend

‘Ik combineer mijn werk als assistent supervisor met het werk als geldtransporteur. Dat zou ik ook echt niet willen missen! De sfeer tussen de collega’s is heel goed. Die gezelligheid vind ik het fijnste aan mijn werk. Met een grote glimlach bij je klant aankomen en er een mooie dag van maken met elkaar.

‘Waar vind je zoveel afwisseling?’

De afwisseling is ook een grote pré; ik hou van werken maar ben wel snel verveeld. Als geldtransporteur is geen dag hetzelfde. Je maakt steeds iets nieuws mee, komt op nieuwe plekken en ontmoet nieuwe mensen. Niet voor niets zijn er collega’s die dit werk al 40 jaar met plezier doen. Het is niet alleen een beetje van A naar B rijden. Er komt zoveel meer bij kijken! De ene dag sta je apparaten te servicen, dan weer bezoek je klanten en tussendoor regel je allerlei zaken onderweg.

Doorgroeien

‘Ik wil altijd het maximale uit mezelf halen. Dat kan in mijn huidige werk heel goed. En zeker in combinatie met mijn andere werkzaamheden blijft het een uitdaging. Het salaris is bovendien ook prima vergeleken met andere bedrijven. Doorgroeien behoort zeker tot de mogelijkheden bij Brink’s; vooral als je dingen naar je toe trekt en aangeeft dat je wel toe bent aan een nieuwe uitdaging of wat extra’s erbij. Ik heb het nu erg naar m’n zin, dus waar ik over vijf jaar sta? We gaan het zien.’