‘Waardetransport, daar komt meer bij kijken dan je denkt’

Werken als waardetransporteur vraagt om een gezonde dosis mensenkennis en verstand van apparaten. Elke dag is anders. Dat heeft ook met de veiligheid te maken, legt Dennis uit.
Dennis: ‘Na 15 jaar bij Defensie gewerkt te hebben, zocht ik een andere uitdaging en die vond ik bij Brink’s geldtransport. Dat is ook best spannend werk. Ik zit zelf op de wagen en leidt daarnaast nieuwe transporteurs op.
Mensen denken dat het niet veel voorstelt, geld wegbrengen of ophalen. Maar er komt echt meer bij kijken dan je denkt. Je moet altijd alert blijven, zodra je hier wegrijdt. Het werk is vooral heel afwisselend. Wij bedienen klanten, maar ook pinautomaten en klanten met eigen automaten bij bijvoorbeeld supermarkten. Elke dag heeft andere routes, andere automaten, andere collega’s. Die afwisseling houdt het leuk en draagt ook bij aan de veiligheid. Want je probeert altijd te voorkomen dat er een patroon ontstaat in je routes en je handelen.

Het kan altijd beter en sneller

De uitdaging is om continu in te blijven spelen op nieuwe ontwikkelingen, zodat alles steeds beter loopt. Dat is in het belang van de klant. Je bent in dit werk sterk afhankelijk van voertuigen en apparatuur. Die worden gelukkig steeds beter omdat Brink’s focust op het verbeteren van techniek en processen. Daardoor rijden we op tijd en kan de hele servicing steeds sneller. Voor transporteurs zoals ik betekent het wel, dat je met al die vernieuwingen moet kunnen omgaan.
Klanten of automaten, mij maakt het niet uit. Ik vind het allemaal leuk! Vooral als je met een goed gevoel weggaat bij de klant. Als er iets fout gaat, ligt dat zeker niet altijd aan Brink’s. Maar we lossen het wél op.’