‘Bij Brink’s voel ik me helemaal op m’n plek’

Dennis heeft zijn plek gevonden: op de geldwagen. De wereld van het geld en alles rondom beveiliging interesseert hem enorm. ‘Het werk is verantwoordelijk, afwisselend en een beetje spannend,’ aldus de enthousiaste Brabander. 

Dennis is op zijn 24e in dienst gekomen bij Brink's. Na een korte inwerkperiode kon hij aan de slag als bijrijder op de blauwe geldwagen. Als 18-jarige had Dennis heel andere plannen: beroepsmilitair worden. Maar een ongeluk bij defensie gooide roet in het eten. Dennis: ‘Toen leek de beveiliging mij het leukste alternatief. Ik deed anderhalf jaar mobiele surveillance bij een beveiligingsbedrijf in combinatie met een opleiding. Het geld- en waardetransport trok me altijd al. Ik besloot bij Brink’s te solliciteren en ben méér dan tevreden met die keuze. Geldtransporteur is mijn roeping, dat durf ik wel te zeggen.’ 

Altijd overdag

‘Het grote voordeel van dit werk is dat je altijd overdag werkt. En vrijwel altijd doordeweeks. Zo kun je er tenminste nog een sociaal leven op na houden. Dat kunnen maar weinig beveiligingsbedrijven bieden. Er is zoveel leuk aan dit werk! Je bezoekt verschillende locaties en klanten dus dat geeft veel variatie. Met de klanten maak je gezellig een praatje.’  

Boeiende wereld

Het is ook de wereld achter het geld die Dennis aanspreekt. Hoe alles werkt achter de schermen. En wat daar allemaal bij komt kijken. 

‘Hoe leuk is het dat ik aan de achterzijde van een pinautomaat kan kijken. Of het unieke gevoel als je binnenloopt bij De Nederlandsche Bank. Of denk aan werken met plofkoffers, rijden in pantserwagens, dat vind ik gewoon gaaf. Een soort jongensdroom. 

Er komt heel wat verantwoordelijkheid bij kijken vanwege de waarde die je vervoert. Je moet je concentreren en zorgen dat alles goed gaat langs de route.  

Het geeft mij een voldaan gevoel om iets veilig van a naar b te brengen. We zijn goed getraind in hoe we moeten handelen in bepaalde situaties, maar het blijft ook een beetje spannend. Ik heb dat wel een beetje nodig om het leuk te vinden. Veiligheid gaat boven alles. Van jezelf, je collega en van wat je vervoert. Dat alles houdt me scherp en maakt dat de dag voorbijvliegt.’ 

De toekomst

‘In de toekomst zou ik me graag nog meer met veiligheidszaken bezighouden. Er zijn allerlei doorgroeimogelijkheden bij Brink’s. Maar eerst wil ik nog meer ervaring opdoen.  

Tegen iedereen die nog twijfelt over dit beroep zou ik willen zeggen: Ook als je geen opleiding hebt, zijn er mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld je diploma beveiliging halen terwijl je werkt. Bezoek Brink’s eens op een open dag van je mbo-opleiding. Dan kun je zelf in gesprek met een geldtransporteur. Wie weet zien we elkaar daar!’ 

Ben jij ook nooit uitgeleerd? Wil je aan de slag bij een gave werkgever die je volop kansen biedt? Neem dan een kijkje bij onze vacatures!