Veiligheid is letterlijk van levensbelang voor onze waardetransporteurs. De eisen die we aan de voertuigen stellen zijn daarom heel hoog. Uit eigen ervaring weet ik dat mijn werk levensreddend kan zijn. Ik heb met eigen ogen een zware overval op een geldtransport zien plaatsvinden. Mijn doel is om te zorgen dat alle collega's weer veilig thuis komen.
‘In 1981 begon ik als onderhoudsmonteur Motor Voertuig Techniek en inmiddels zijn we bijna 40 jaar verder! Mijn werkzaamheden bestaan voornamelijk uit het opzetten en begeleiden van voertuignieuwbouw en modificatieprojecten. Nieuwbouw begint met het beschrijven van de beveiligingsspecificaties van een voertuig. Dit vraagt om zeer specialistische expertise. De bouw van dit soort unieke voertuigen vindt in het buitenland plaats. Ik bezoek de opbouwers ter plaatse met regelmaat en controleer of alles volgens de afgesproken specificaties gebouwd wordt. Indien nodig breng ik advies uit. Of ik kom met verbeterpunten van de collega’s.
Veiligheid is letterlijk van levensbelang voor onze waardetransporteurs. De eisen die we aan de voertuigen stellen zijn daarom heel hoog. Uit eigen ervaring weet ik dat mijn werk levensreddend kan zijn. Ik heb met eigen ogen een zware overval op een geldtransport zien plaatsvinden. Mijn doel is om te zorgen dat alle collega’s weer veilig thuis komen. Samen komen we tot een mooi en efficiënt product waarmee het prettig en veilig werken is. Dat is wat telt.
Daarnaast ben ik de technische vraagbaak bij het oplossen van voertuig opbouwstoringen. Dit kunnen bijvoorbeeld defecte sensoren zijn, of een storing met het voertuig interlock of een modificatie hiervan. De uitdaging voor mij is om heel goed te luisteren naar de signalen van de werkvloer en die te vertalen naar oplossingen in het voertuig. Als iedereen tevreden is over het voertuig of de modificatie die we bedacht hebben, dan geeft dat veel voldoening. Maar ook als ik mijn jarenlange ervaring kan overbrengen op de bouwers in het buitenland. Zodat we steeds efficiënter bouwen en altijd weer een voertuig van hoge kwaliteit afleveren. Je kunt gerust zeggen dat Brink’s de best beveiligde voertuigen van Europa heeft. Met het meeste comfort voor de mensen die ermee werken. Daar ben ik best trots op!’

Op de hoogte blijven van nieuwe vacatures?